Benvinguts

 

L’ermita de Santa Fe, erigida sobre un penyal rocallós a 1210 metres d’altura, és un dels punts més emblemàtics d’Organyà, des d’on es pot gaudir d’una magnífica perspectiva, gairebé aèria, de tota la seva plana i els seus contorns (serres del Cadí, Boumort i Port del Comte, Valls de Cabó, Montanissell i Romanins, Congosts dels Tres Ponts i els Espluvins...). Així mateix, és un indret força representatiu de les vivències comunitàries dels veïns d’Organyà, que s’apleguen en un concorregut aplec que se celebra a la segona Pasqua. L’esglesiola, ampliada en diverses fases per acollir la casa de l’ermità, té uns orígens força antics que cal remuntar a l’edat mitjana. Esmentada per primera vegada l’any 1090, els paraments interns i la volta de canó de l’església de Santa Fe ens descobreixen la realitat amagada d’un petit temple d’estil romànic poc visible des de l’exterior.

 

L’Arruix de Santa Fe neix l'any 2009 en motiu de la celebració del 25è Aniversari dels Bombers Voluntaris d’Organyà. El recorregut s'inicia a la plaça de l'Església d’Organyà, passa pel nucli antic de la vila, la masia de la Borda i seguint l’itinerari realitzat pel Mn. Cinto Verdaguer finalitza a l’ermita de Santa Fe.

 

La cursa, Arruix de Santa Fe forma part del Circuit Fer (Circuit de curses per muntanya). Transcorre al llarg de 4,5km amb un desnivell positiu de 670m.

 

La cursa de Paramuntanya transcorre al llarg de 4,5km amb un desnivell de 670m.

 
 
 

Col·laboradors:

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 

Patrocinadors